Etsitkö pientä lainaa tai luottoa? Haluaisitko saada lainan nopeasti tilillesi ilman monimutkaisia hakuprosesseja ja turhia odotteluaikoja? Tämä todellakin on mahdollista. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit löytää edullisen 1000 euron lainan käyttämättä asiaan liikaa aikaasi ja vaivaasi. Jos raha on muutenkin kortilla, ei kannata enää tuhlata aikaa netissä surffailuun tai eri lainavaihtoehtojen tehottomaan vertailuun.
Mistä vippejä ja lainoja saa?
Vippeja ja lainoja on tarjolla valtava määrä, ja suurinta osaa niistä voi hakea netissä toimivista pankeista ja rahoituslaitoksista. Hakemus täytetään suoraan lainanantajan verkkosivuilla, ja alustavan lainapäätöksen saa nopeasti jopa minuuteissa. Lainanantajia löytyy nopealla haulla useita kymmeniä, ja erilaisten lainojen suuri määrä voi häkellyttää asiaan perehtymättömän hyvin nopeasti. Ensimmäiseen vastaantulevaan lainatarjoukseen tuskin kannattaa tarttua, mutta toisaalta liikaa aikaakaan ei kannata sopivan lainatuotteen löytämiseen käyttää.
Miten etsimisessä pääsee alkuun?
Ennen hakukoneen avaamista on syytä käyttää hieman aikaa pohdiskeluun ja budjettilaskelmien tekoon. Minkä verran lainarahaa tarvitset? Kuinka pitkän laina-ajan haluat? Millaista kuukausittaista lyhennystä olet valmis maksamaan? Millaista korkoa olet valmis lainastasi maksamaan? Tiedätkö lainasumman tarkasti vai tarvitsetko ehkä myöhemmin lisää lainaa?
Kuten nettimaailmassa yleensäkin, myös hakukoneiden tuloksia suodattaessa kannattaa käyttää lähdekritiikkiä. Rahoitusyhtiöt käyttävät verrattain paljon rahaa mainontaan, joten mainonta tulee varmasti osaksi myös sosiaalisen median kanaviasi, kun olet kerran tietoa lainamarkkinoista etsinyt. Ehkä enemmän kuin yksittäisiä pankkeja, kannattaa etsinnässä kiinnittää huomiota laadukkaiden vertailusivustojen löytämiseen. Asiantuntevalla vertailusivustolla voit vertailla 1000 euron lainoja yhdellä silmäyksellä ja löydät itsellesi sopivan lainan lähes vaivattomasti.
Mitä edellytyksiä lainan saamiselle on?
Pikalainat, pikavipit, kulutusluotot ja joustoluotot ovat hyvin yleisiä nykyään, ja lähes jokaisen on mahdollista saada lainaa. Aivan kaikille ihmisille lainoja ei kuitenkaan myönnetä. Yleensä ainakin seuraavien kriteerien edellytetään täyttyvän:
- täysi-ikäisyys eli vähintään 18 vuoden ikä
- suomalainen pankkitili ja siihen liitetyt verkkopankkitunnukset
- vakituinen osoite Suomessa.
Suurempien, useiden tuhansien lainojen tapauksessa hakijalta edellytetään myös säännöllisiä tuloja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tulojen täytyisi olla suuret. Kaikki säännölliset tulot, kuten palkka- ja eläketulot, huomioidaan tuloina hakijan maksukykyä arvioitaessa. Työpaikan ei myöskään tarvitse olla vakituinen. Määräaikaiset työsuhteet ovat monilla aloilla arkipäivää ja lainanantajan kannalta tärkeää on vain se, pystytkö maksamaan lainaamasi rahat takaisin laina-ajan kuluessa vai et. Jos haet kymmenien tuhansien eurojen lainaa, saattaa olla järkevää hakea sitä yhdessä jonkun toisen henkilön kanssa. Yhteishakijan käyttö parantaa positiivisen luottopäätöksen todennäköisyyttä.
Mihin tarkoitukseen 1000 euron laina myönnetään?
Tyypillisiä lainarahalla rahoitettavia kohteita ovat asunnon, auton ja kesämökin hankinta, mutta pienempiä lainoja otetaan myös muihin, hyvin arkisiin tarkoituksiin. Remontti, lomamatka tai suuret juhlat ovat kohteita, joihin tarvitaan usein lisärahoitusta. Yleensä lainahakemuksessa ei kysytä rahojen käyttökohdetta, varsinkaan pienempien lainojen tapauksessa. Muutamien tuhansien eurojen kulutusluottoja käytetään hyvin usein arkisiin tarpeisiin, kuten auton huoltoon tai keittiöremonttiin. Lainanantajan kannalta olennaista ei ole se, mihin asiakas lainarahansa käyttää, vaan se, onko asiakkaan maksukyky riittävä lainan takaisinmaksuun vai ei. Voit siis käyttää lainaamasi rahat juuri siten kuin haluat.
1000 euroa lainaa nopeasti – Voit tehdä hakemuksen vaikka heti
Lainan käyttötarkoitusta ei useinkaan kysellä ja voit saada rahat tilillesi jopa muutamassa minuutissa, mutta tässäkin asiassa maltti on valttia. Rahoitusmarkkinoiden siirtyminen verkkoon on sekä hyvä että huono asia. Seuraavassa muutamia listaamiamme huonoja ja hyviä puolia.
Huonot puolet
• Nettiaikakaudella rahoitusalan toimijoiden, pankkien, rahoituslaitosten ja muiden lainanantajien, määrä on noussut erittäin paljon. Erilaisia lainatuotteita on markkinoilla valtavan paljon ja itselle sopivan rahoitusratkaisun löytäminen on vaikeampaa kuin koskaan ennen.
• Eri rahoitustahot myöntävät luottoja erilaisilla lainaehdoilla ja myös lainaehdot eri tavoin, mikä tekee asiakkaan näkökulmasta lainojen vertailusta entistäkin haastavampaa.
Hyvät puolet
• Netissä haettavien lainojen ja luottojen hakuprosessi on nopea ja erittäin helppo. Voit hakea lainaa milloin tahansa ja missä tahansa.
• Kaikkien hakemisen vaiheiden ja mahdollisten liitteiden lähettäminen onnistuu sähköisesti muutamassa minuutissa.
• Hakemasi lainarahat ovat nopeimmassa tapauksessa omalla pankkitililläsi jopa parissa minuutissa hakemuksen tekemisestä.
• Myös monien rahoitusalan yritysten asiakaspalvelu on saatavilla sähköisesti lähes ympäri vuorokauden. Voit siis saada vastauksen kysymyksiisi sekunneissa chatin välityksellä ja usein vielä omalla äidinkielelläsi.
• Lainatarjouksen pyytäminen ei vielä sido sinua lainan hakemiseen. Voit siis pyytää useita lainatarjouksia ja rauhassa valita tarjousten joukosta juuri itsellesi sopivimman lainan.
Ota oma talous haltuun
Lähes kaikki tietävät, että nykyään on erittäin helppoa saada lainaa, jopa useita samanaikaisia lainoja. Helposta lainansaannista huolimatta omaa taloutta ei kannata ajaa liian tiukalle, eikä omaa taloutta pidä missään nimessä rakentaa lainarahan varaan. Oman talouden hallinnan tueksi kannattaa laatia budjetti, josta menot ja tulot näkyvät helposti ja johon voi varata tilaa myös mahdolliselle lainarahoitukselle. Tyypillisiä lainarahoituksella hankittavia kohteita ovat asunto, auto ja kesämökki, mutta monet ihmiset ottavat lainaa myös suuria juhlia, kuten häitä, varten.
Vastuulliset lainanantajat tarjoavat asiakkailleen apua myös oman talouden hallintaan. Yksityishenkilöiden ylivelkaantuminen ei ole kenenkään etu, ja apua ongelmaan on saatavilla lukuisista eri paikoista. Yleensä ylivelkaantumisen mittarina pidetään sitä, kuinka suuri osa henkilön nettotuloista kuluu lainojen hoitamiseen. Jos lainakulujen prosentuaalinen osuus on yli 40 %, on henkilön velkarasitus hyvin todennäköisesti kohtuuttoman suuri. Lisävelan ottaminen tällaisessa tilanteessa ei ole hyvä ratkaisu, sillä se saattaa johtaa tilanteen hankaloitumiseen entisestään. Analyyttinen lähestymistapa on järkevämpi ratkaisu, sillä se mahdollistaa lainoista eroon pääsemisen. Toisinaan uuden, suuremman lainan ottaminen on hyvä vaihtoehto, jotta kuukausittaiset lainamenot laskevat alle 40 prosenttiin nettotuloista.